Gør det rigtigt eller gør det igen

Gør det rigtigt eller gør det igen

Arrogant? Ja, men ikke mindre sandt af den grund. Når du laver noget på web (en shop, et site, en blog, m.v.) så gør det rigtigt første gang, det sparer dig for arbejdet med at gøre det igen. Arrogancen ligger i at det er de færreste, om nogen overhovedet, som kan gøre tingene rigtige første gang. Dette faktum bør dog ikke afholde nogen fra at forsøge.

Pimp din webshop

Læs og lyt

Inden du kontakter et bureau eller selv giver dig i kast med at opsætte noget på web, bør du forsøge at lære så meget som muligt om det du giver dig i kast med. Tag noter og lav tjeklister som kan udvides undervejs når du finder punkter du ikke tænkte over til at begynde med.

Hardware, server og andre hosting features

Shop software
- design (Fleksibilitet, forberedt til A/B test, arbejdsfordeling)
- SEO (titler, descriptions, tekst, deeplinks, m.v.)
- Adwords (individuelle landing pages, A/B tests m.v.)
- Produkt og kategorihåndtering (er det let og hurtigt at oprette / ændre produkter?, o.s.v.)

Analyse
- Google Analytics
- Andre analyse værktøjer

Forretning
- Lagerstyring
- Integrering med analyseværktøjer

Social
- kan man indsætte Facebook "Synes om" knapper på alle produkter, kategorier, mv.
- Kan man tilføje forskellige "Del", "Bookmark" eller "Følg" knapper (Facebook, del.icio.us, Twitter, etc.)

Dette er blot nogle af de forhold du skal vide noget om. Hvis du ikke ved så meget i forvejen, så er det ikke noget problem.

Tjek Google for "webshop". Notér leverandørerne af f.eks. de 20 første resultater.

Gå til Socialmention og søg på "leverandørnavn webshop" (med anførselstegn), lav samme søgning i Google Blogsøgning. Her får du en lang række diskussioner af de forskellige webshop systemer og du får indput til dine tjeklister. Du får også en generel idé om det system der diskuteres, er der f.eks. mange som brokker sig over et bestemt system er der muligvis en grund til det.

Tænk stort

Økonomien spiller selvfølgelig en rolle, med tænk stort mener jeg ikke at alle skal lægge ud med en stor forchromet løsning. Jeg mener at alle skal lægge ud med en løsning som kan skaleres, som kan analyseres og som kan forbedres på alle punkter efterhånden som ressourcerne er tilstede.

Lav nogle tænkte eksempler, og spørg til hvad der skal til for at opfylde dine stort tænkte eksempler, bed en eventuel leverandør om at opstille en udvidelsesplan fra startløsningen. Du tror på dit projekt, ellers ville du ikke starte, du skal også have tillid til både projektet og dig selv og når du har det, skal din webshop løsning også kunne følge med.

One thought on “Gør det rigtigt eller gør det igen

  1. The new era, provides some of the most interesting updates, and new appearances when its about online business, or why not technology industry. I believe that being step by step with the new artificial inteligens, can be really costly, but on the other hand you can turn by being a real online business man.

Comments are closed.