Warning: Declaration of HSM_PageTitle::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/page_title.php on line 0

Warning: Declaration of HSM_Description::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/description.php on line 0

Warning: Declaration of HSM_Tags::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/tags.php on line 0

Warning: Declaration of HSM_JavaScript::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/javascript.php on line 0

Warning: Declaration of HSM_Stylesheet::load($meta) should be compatible with HSM_Module::load($meta = '') in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/stylesheet.php on line 0

Warning: Declaration of HSM_Stylesheet::init() should be compatible with HSM_Module::init($args) in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/stylesheet.php on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-content/plugins/headspace2/modules/page/page_title.php:0) in /var/www/searchandsocial.dk/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
Search and Social http://searchandsocial.dk Søgemaskineoptimering og social marketing til webshop Tue, 16 Aug 2016 08:22:24 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.6.13 Markedsføring af webshop http://searchandsocial.dk/marketingplan/markedsfoering-af-webshop/ Mon, 07 Sep 2015 15:01:58 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=178 ...continue reading ]]> Webshop markedsføring

En webshop kan markedsføres på mange måder og en kombination af disse er det optimale.

Marketing via Google er uundgåeligt, både SEO og AdWords giver rigtig mange besøgende.

Marketing via sociale medier er også et must.

Marketing via off-line aktiviteter eller andre tiltag skal også koordineres med online marketing aktiviteterne.

Når de rigtige marketing aktiviteter sættes sammen, i den rigtige rækkefølge, sker der det magiske, at det samlede resultat bliver større end enkeltdelene berettiger til.

Det kaldes synergi.

Markedsføring i Google

Google er suverent den største søgemaskine i Danmark og Google er uomgængelig når det kommer til markedsføring af en webshop.

Der er to veje at gå, SEO og AdWords.

AdWords hører ikke til mit ekspertiseområde men skal integreres i den samlede marketingplan.

SEO, organisk søgemaskineoptimering, hvor "organisk" egentlig betyder "naturlig", kan give rigtig meget relevant trafik til en webshop og en SEO kravspecifikation skal altid være en del af den samlede kravspecifikation.

Læs mere om markedsføring i Google: SEO kravspecifikation og SEO analyse.

Markedsføring via sociale medier

"Fisk der hvor fiskene er" siger et gammelt marketingordsprog og det betyder at man ikke behøver at være overalt, men at man skal være der hvor kunderne er. Det er i praksis oftest Facebook.

Det er værd at undersøge hvor de potentielle kunder bevæger sig rundt på sociale medier og det er værd at bruge nogle ressourcer på at få social media marketing (SMM) op at køre så det spiller bedst muligt sammen med SEO, AdWords og andre kanaler som nyhedsbrev og e-mail marketing.

Nyhedsbrev og e-mail

Markedsføring via e-mails og nyhedsbrev er effektiv marketing og i kombination med Google og sociale medier kan der skabes resultater som til sammen overstiger potentiale af de enkelte kanaler.

Marketing og prioriteringsplan

Ønskescenariet er bare at kunne bruge løs af ressourcer til marketing, virkeligheden for de fleste er at der skal prioriteres.

Synergi opstår når f.eks. en Facebook opdatering trigger tilmeldinger til nyhedsbrevet som ved udsendelsen trigger besøg til webshoppen.

Ved at hyre en online marketing ekspert med bred erfaring kan du få opstillet en handlingsplan for din markedsføring som giver synergi og dermed bedre ROI på dine marketingaktiviteter.

]]>
Opråb til webshop ejere: Bliv mobilvenlig eller dø! http://searchandsocial.dk/seo/opraab-til-webshop-ejere-bliv-mobilvenlig-eller-doe/ Sun, 22 Feb 2015 12:39:50 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=167 ...continue reading ]]> Jo længere tid du venter med at få din webshop mobilvenlig, jo flere kunder mister du.

I mit daglige virke som SEO specialist har jeg adgang til en stor mængde danske webshops Analytics data og dermed også til data om trafik fra mobiltelefoner.

Ud fra disse data er faktum, at niveauet ligger på mellem 27% og 33% trafik fra mobilenheder, i USA ligger tallet højere og her forudsiges det at trafikken fra mobil ved udgangen af 2015 vil overstige trafikken fra web og udgøre mere end 50%.

Konverteringsraten for mobil er lavere end for web, men det følger mønstret fra andre undersøgelser, der viser at folk søger og finder varer på mobilen, men køber via computeren.

mobilvenlig i SERP

Google har helt klart meldt ud at mobilvenlige websites har en fordel i Google søgninger på mobilen og at websites og webshops der ikke er optimeret til mobilvisning på sigt vil forsvinde ud af Google søgninger på mobil.

Hvad betyder mobilvenlig visning for Google?

Google ønsker at give brugerne de bedste resultater, både hvad angår indhold og visning. En webshop der ikke har responsivt design, så den vises på en måde hvor det er nemt at navigere og læste tekster på en mobiltelefon, ser ikke godt ud på en lille skærm og dette giver Googles brugere en dårlig oplevelse.

mobilvenligt design

Mobilvenlig visning er et must!

Hvad betyder mobilvenlig visning for din webshop?

Uden mobilvenligt webdesign vil din shop miste kunder, mange kunder! Dette kan bedst illustreres med et lille eksempel:

Uden mobilvenligt responsivt webdesign nu

Din webshop har 10.000 besøgende fra organiske søgninger om måneden.
Heraf er 30% mobiltrafik, hvilket svarer til 3.000 besøgende om måneden.
Din webshop har en konverteringsrate på 3% fra web og 1% fra mobil.
Dette giver:
3% af 7.000 = 210 salg.
1% af 3.000 =   30 salg.
Salg i alt: 240.

Uden mobilvenligt responsivt webdesign iflg. Google

Din webshop har 10.000 besøgende fra organiske søgninger om måneden.
Heraf er 30% mobiltrafik, hvilket svarer til 3.000 besøgende om måneden.
Din webshop har en konverteringsrate på 5% fra web og 1% fra mobil.

Dette giver:
3% af 7.000 = 210 salg.
1% af 3.000 =   30 salg.
Salg i alt: 210.

Med mobilvenligt responsivt webdesign nu og senere

Din webshop har 10.000 besøgende fra organiske søgninger om måneden.
Heraf er 30% mobiltrafik, hvilket svarer til 3.000 besøgende om måneden.
Din webshop har en konverteringsrate på 4% fra web og 2% fra mobil*.
Dette giver:
4% af 7.000 = 280 salg.
2% af 3.000 = 60 salg.
Salg i alt: 340.

Mistet salg: 100 - 130 per måned.

* Med responsivt webdesign sker der det at brugere fra mobiltelefoner lettere finder hvad de leder efter, de kan lettere sammenligne produkter og gemme og dele referencer til webshoppen. Brugeren kan også lettere handle og derfor er konverteringsraten hævet til 2%.

Det har yderligere den SEO effekt at bounce rate for mobiltrafik falder (hvilket er godt) og at tid på siden per besøg bliver længere (også godt) hvilket indgår i Googles algoritme som User Data.

Jf. tidligere, sker en stor del af søge og dele processen på mobilen, mens selve købet foretages fra web, derfor er konverteringsraten sat op til 4%.

Konklusion

Som overskriften siger: Bliv mobilvenlig eller dø.

Ovenstående eksempel er kun et eksempel og tallene ser anderledes ud for din webshop, men princippet er det samme. Google mener det alvorligt denne gang.

Mit bud er at en webshop som ikke er mobilvenlig vil miste 30-35% af den nuværende trafik fra søgemaskiner indenfor 1 år.

]]>
Links er fundamentet for Internettet (og for Google) http://searchandsocial.dk/seo/links-er-fundamentet-for-internettet-og-for-google/ Fri, 09 Jan 2015 08:42:43 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=150 ...continue reading ]]> Links til yderligere viden

De amerikanske universiteter, og deres studerende, har altid været langt fremme med at udvikle nye idéer og få dem ført ud i livet (Bill Gates og Mark Zuckerberg bare for at nævne et par stykker).

De amerikanske universiteter var også nogle af de første som fik adgang til nettet og brugte det til udveksling af videnskabelige dokumenter, og her kan links noget almindelige fodnoter ikke kan.

Med Tim Berners Lees World Wide Web, fik ikke bare universiteter, men alle udgivere, mulighed for at henvise til kilder og yderligere information om emnet. Det er denne funktion, der har gjort Internettet så populært, forestil dig at du ikke kunne linke og følge links... Google bl.a. ville aldrig være opstået uden links.

Links har altså fra starten haft en værdi, som Sergey Brin og Larry Page forstod at udnytte, da de udviklede Google. Om de også havde set AdWords forretningsmodellen ved jeg ikke, men den har i hvert fald virket.

Google revolutionerede søgemaskine verdenen

Tilbage i midten af 1990'erne havde vi kataloger som Yahoo! og den danske pendant Jubii! og så en lang række søgemaskiner som Inktomi, Alta Vista, Northern Light, osv. Katalogerne blev redigeret manuelt og søgemaskinerne arbejdede udelukkende ud fra "on page SEO".

Dengang købte jeg licens til Daron Babins "Reverse engineering" program, hvor alle data til on page SEO blev analyseret for konkurrenter og topplacerede sider, så man kunne lave sider efter samme formel. Cloaking var også en god strategi den gang. Ja, jeg har været med længe og arbejder stadig med SEO, nu i mit eget firma Seonaut.dk

I 1999 kom Google på banen og slog alle konkurrenter væk i løbet af meget kort tid, søgeresultaterne var simpelthen klasser over hvad andre kunne præstere. Googles resultater var (og er) så gode fordi Google indregner værdien af links i deres ranking algoritme. Google udvikler sig hele tiden og indregner en lang række parametre i deres algoritme, foruden spamfiltre som Panda og Penguin. Du kan læse en lang, men rigtig god, artikel om Googles algoritme og indeks her.

Link building år 2015

Links er stadig vigtige, lige meget hvad andre siger. Punktum.

Links er dog ikke bare links. Nogle links er rigtig gode, så gode at bare et af dem, ville bringe de fleste websites langt frem på Googles resultatsider, andre er slemme, så slemme at de vil bringe de fleste websites helt uden for, altså rødt kort fra Google.

Hvordan skal link building anno 2015 så gribes an?

Det der skal etableres via et link er en henvisning fra en webside til en anden. Hvis afsenderen er en bandit, er det ikke godt, men hvis afsenderen er vellidt af Google som anerkender afsenderen som en autoritet man kan stole på (Wikipedia f.eks.) er det godt.

Det betyder at der skal laves research så man får udvalgt de steder man gerne vil have link fra. Husk at tage gode noter og brug Excel eller lign.

Notér:

  • Domæne
  • URL på siden du gerne vil have link fra
  • Navn, email og telefon på en ansvarlig webmaster, marketingansvarlig eller lign.
  • Hold også styr på din kommunikation med vedkommende.
  • Hvis det er muligt, så ring og bed om lov til at sende en email hvor du begrunder hvorfor et link til din side vil gavne brugerne på hans eller hendes website.

Lad være med at lave link bytte med mindre det er oplagt, f.eks. er det naturligt at en forfatter linker til sit forlag og til et sted hvor bogen kan købes, forlaget linker til forfatteren og på den måde kan der være tale om "legalt" link bytte.

Links fra blog kommentarer registreres men værdien ligger i at du deltager i en debat, ikke i linket. Der er tusindevis af robotter som smider spam kommentarer som slettes, det kan let give bagslag da deres linktilvækst på et tidspunkt vil blive negativ.

Der er mange "dos and don'ts" i forbindelse med links og opbyggelse af autoritet og troværdighed med godt udført link building, så se dig godt for og læs denne artikel om hvordan du skal gøre.

]]>
Folk mødes på sociale medier http://searchandsocial.dk/search-and-social/folk-moedes-paa-sociale-medier/ Thu, 13 Feb 2014 07:25:52 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=132 ...continue reading ]]> Folk mødes på Facebook

Sociale medier har overtaget pladsen som det sted hvor man møder nye mennesker, fra torve, gader, pladser, restaurationer og andre fysiske steder hvor folk mødes. Specielt er Facebook dominerende og Facebook har nogle gode søgeværktøjer til at lede efter en gammel ven eller flamme.

Derfor er tilstedeværelse på sociale medier som Facebook, Twitter og Google+ en nødvendighed for alle former for services eller tjenester, hvor der er et socialt element involveret, det være sig b2b, wiki, blogging, m.fl.

Facebook

Facebook er, trods meldingerne om at teenagere søger andre steder hen, det største og mest besøgte sociale medie. Facebook har milliarder af opdateringer dagligt og sitet har over 500 millioner aktive brugere (over 1 milliard registrerede), så det er et sted hvor den sociale interaktion er stor.

Facebook venner består for det meste af folk man kender i forvejen, men på Facebook kan man nærmest ikke undgå at løbe ind i gamle klassekammerater eller kærester, så det er ikke urimeligt at konkludere at Facebook i skrivende stund er den største konkurrent til kommercielle datingsites, kontaktannoncer og andre portaler hvor folk traditionelt har mødt hinanden online.

Google

Der findes i dag et hav af websider og portaler hvor man kan mødes med udgangspunkt i interesser, religiøs overbevisning, hobby, og alle mulige andre emner, og Google er som regel vejviseren til de bedste sites inden for et givent emne. Google spiller altså en stor rolle når der skal findes venner og folk at lave noget sammen med i den virkelige verden, men Facebook skal absolut også tages alvorligt.

]]>
Blogging – Få styr din online tilstedeværelse! http://searchandsocial.dk/sociale-medier-2/blogging/ http://searchandsocial.dk/sociale-medier-2/blogging/#comments Tue, 12 Feb 2013 13:47:33 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=120 ...continue reading ]]> Et hav af sociale medier

Sociale medier har for alvor vundet indpas i vores gøren og laden på internettet. Det er ikke kun private men nu også brands og organisation der arbejder aktivt med deres online tilstedeværelse på alle mulige platforme. Det er efterhånden ret gammeldags kun at være udstyret med profiler på twitter og Facebook. De forskellige online-plat forme har hver deres styrker og svagheder som man skal holde tungen lige i munden for at få det fulde udbytte af.

Pinterest, Instagram, Linkedin, Google Plus, m.v.. Det ene er mere moderne end det andet. Men i forvirringen over alle de nye muligheder og markedsføringskanaler er der måske en af de gode gamle og mest virksomme platforme, der er gledet lidt i baggrunden, nemlig blogging.

blogging

Blogging er perfekt til onlinemarkedsføring

En blog er fed, fordi her er det, dig der sætter dagordnen og fordi indholdet er dit. Du er ikke afhængig af ændringer i reglerne på den og den platform, eller i fare for at miste alt dit arbejde hvis fx Facebook lukker ned i morgen. En yderligere bonus af at blogge som virksomhed er at en blog er et fantastisk krisestyringsredskab.

Blogs ranker godt i søgemaskinerne og du kan altid komme til orde med dit syn på sagen. Din blog har selvfølgelig knapper på alle indlæg, der gør det nemt at dele dit indhold på andre sociale medier. På den måde kan bloggen være udgangspunktet for hele din online-strategi.

Endnu en fordel ved bloggen er at den er mindst lige så let og intuitiv at oprette, administrerer og som de andre medier. Du behøver altså hverken være grafiker eller programmør, når systemet er i luften. Det hjælper selvfølgelig, at have de rette evner og i store organisationer og firmaer er der da også et helt hold, der medvirker i produktionen og vedligeholdelsen af de forskelige medier.

Nu er det ikke sikkert at dit firma kan sammenlignes med de største, men mindre kan også gøre det. Når bloggen er installeret mangler du kun at lave en god plan for det hele. Bare at offentliggøre dit indhold er ikke tilstrækkeligt. Du skal sørge for at de rigtige mennesker ser det rigtig indhold på de rigtige tidpunkter, så det er dig der styrer dialogen og når ud med dine budskaber.

]]>
http://searchandsocial.dk/sociale-medier-2/blogging/feed/ 1
Hacking http://searchandsocial.dk/wordpress/hacking/ Fri, 28 Dec 2012 13:20:23 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=107 ...continue reading ]]> Hacking udføres af  en ond person eller gruppe af personer, der laver IT-kriminalitet.

Hackere er personer som begår it-kriminalitet. FX fremstiller og spreder de computervirus eller de skaffer sig uautoriseret adgang til andres netværk og computere.  Ordet hacker er blevet meget populært især i pressen også selv om mange journalister ikke helt forstår hvad det egentlig drejer sig om. Hacker bruges således i flæng om alle mulige mere eller mindre kriminelle eller destruktive it-handlinger.  I den offentlige bevidsthed er hackere altså nogen som ødelægger eller skader ting på nettet, computernetværk eller private computere. Derfor er det meget naturligt, at det blev kaldt for hacking da fagforeningen 3F’s website i en periode i sommers ikke var tilgængelig på internettet under den såkaldte Vejlegårdskonflikt.

hacker-bog

I sommers blev 3F’s hjemmeside udsat for et DOS-angreb

Den teknisk korrekte betegnelse for hvad der skete med 3F’s hjemmeside er et DOS-angreb. DOS betyder denial of service og op står når rigtig mange computere på en gang forsøger at se det samme website og webserveren hvor hjemmesiden er hostet må give op og ingen derfor kan se siden.

Sagen fik masser af spalteplads

Selve sagen fik en del medieopmærksomhed. Blandt spillerne var både 3F, Saxo Bank, Restaurant Vejlegården og de fremtrædende personer for både banken, fagforeningen og restauranten. Og så blev en hackergruppe selvfølgelig også indblandet. Hvilken fagforening man skal være medlem af, om det er ok at politikkere og store virksomheder blander sig i faglige konflikter er alt sammen spændende spørgsmål, man kan bruge lang tid på.

 

Beskyt dit websted hvis du bruger Open Source

Det er i midler tid slet ikke det vi vil fokuserer på her. Det du bør beskæftige dig med hvis du driver et website eller måske en webshop er nemlig sikkerhed. Det er langt fra sandsynligt at en lille hjemmeside bliver udsat for et DOS-angreb i stil med det der ramte 3F. Men derfor kan du godt få ubehagelige oplevelser især hvis dit site er baseret på open source systemer som WordPress, Joomla eller lignende.  Sørg derfor for at systemet og alle plugins altid er opdaterede til den seneste vesioner. Til mange systemer findes der desuden specielle plugins beregnet til netop at øge sikkerheden og prøve at forhindre forskellige former for hackerangreb.  Til WordPress er pluginet Better WP Security fx fremragende. Google løsninger til dit system og vær på forkant. Det er super surt show at skulle bruge en hel weekend eller mere på at genskabe vigtige data.

Relaterede artikler

]]>
iPhone 5 for erhverv – teknologi, design og features http://searchandsocial.dk/e-handel/iphone-5-for-erhverv-teknologi-design-og-features/ Tue, 04 Sep 2012 13:34:32 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=98 ...continue reading ]]> Specielt hvis man driver en online shop , er det godt at have den nyeste teknologi lige ved hånden, og personligt foretrækker jeg min iPhone fremfor iPad. Det er lettere at have telefonen med overalt og så kunne tilgå data og kommunikere online, hvilket nu bliver både bedre og mere omfangsrigt med Apples nye iPhone 5.

iPhone 5

iPhone 5 teknologi

Den nye iPhone 5 kommer med velkendt teknologi i form af Quad core processor og separat grafik processor og får en forventet RAM kapacitet på 1 GB. Styresystemet iOS 6 får sandsynligvis tilføjet nogle forbedringer og også skærmen forventes at blive større. Skærmen bliver en capacitive, multitouch touchscreen med IPS LCD teknologi og 4" display. HTML5 fortolkning bliver standard, hvilket formodentlig også vil booste antallet af websites som benytter ren HTML5 i f.eks. responsive webdesign, hvilket vil glæde enhver marketingschef.

iPhone 5 design

De største og vigtigste forandringer er fysiske, idet antennen bliver forbedret, batteriet får længere levetid og så det nye 19 pins datastik, som underbygger Thunderbold teknologien og dermed giver væsentligt forøget hastighed mellem iPhonen og eksterne enheder. Rammen på telefonen bygges sammen med bagsiden hvilket giver en meget større antenne og dermed også bedre signal. Også et løft af batteriet vil være med til at få forbrugerne til at skifte fra iPhone 4S til iPhone 5. Release dato? Vi ved det ikke men den 21. september er et godt bud.

iPhone 5 indbyggede features

Appels nye iPhone bliver spækket med features til organisering og data. En avanceret telefonbog med søgning, billede og opkaldsgrupper, kalender, Office 2003 og 2007 dokumentviser og både SMTP og Microsoft Exchange tilslutning til e-mail.

]]>
Er din webshop optimalt struktureret? http://searchandsocial.dk/seo/er-din-webshop-optimalt-struktureret/ http://searchandsocial.dk/seo/er-din-webshop-optimalt-struktureret/#comments Thu, 25 Aug 2011 08:26:13 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=93 ...continue reading ]]> Web "shop i shop" koncept

I en fysisk tøjbutik er butikken opdelt i en herre og en dame afdeling, går man til højre er det dametøj, går man til venstre er det herretøj. Denne struktur har tøjbutikker i høj grad taget med sig i opbygningen af deres webshops, og det er en stor fejl!

En tøjbutik sælger skjorter, bukser, jakker, o.s.v. og det er her fokus for en webshop skal ligge, sammen med de mærker der sælges. Tænk på hvordan man søger på Google. Man søger ikke efter tøjbutik med herretøj, nej, man søger på bukser til mænd eller Diesel jeans.

Fysisk butiksstruktur:

minbutik.dk/herrer/skjorter/
minbutik.dk/damer/skjorter/
minbutik.dk/herrer/diesel/
minbutik.dk/damer/diesel/

Web "shop i shop" konceptet:

minbutik.dk/skjorter/herrer
minbutik.dk/skjorter/damer
minbutik.dk/diesel/herrer
minbutik.dk/diesel/damer

For SEO har Web "shop i shop" konceptet flere fordele:

Kategorier har én samlet side om kategorien.
Mærker har én samlet side om mærket.
Kategori og mærke får en bedre mappe/URL placering.

Har du nogle gode eksempler på Web "shop i shop" konceptet i praksis eller har du kommentarer må du endelig skrive en kommentar!

]]>
http://searchandsocial.dk/seo/er-din-webshop-optimalt-struktureret/feed/ 4
Gør din webshop social i 10 punkter http://searchandsocial.dk/search-and-social/gor-din-webshop-social-i-10-punkter/ http://searchandsocial.dk/search-and-social/gor-din-webshop-social-i-10-punkter/#comments Wed, 10 Aug 2011 10:16:56 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=75 ...continue reading ]]> Gæsteindlæg af Nikolaj Mogensen om hvordan du får din webshop eller hjemmeside godt igang på sociale medier. Du kan følge Nikolaj på Twitter og læse flere artikler på Nikolajs blog  .

Webshop og sociale medier

Illustration, Creative Commons, original

Sociale medier og webshops

Sociale medier bliver stadig mere vigtigt for selv traditionelle hjemmesider og webshops. Sociale medier og online relationer er ved at være selve essensen af internettet. De har indflydelse på søgemaskinerne og kan skabe langvarige og værdifulde relationer til dine læsere og kunder. Derfor skal du, som webmaster, tænke socialt med din hjemmeside.

Men hvordan får du læsere, kunder og brugere til at dele, komme tilbage og endda anbefale hjemmesidens indhold til andre?

Det spørgsmål har jeg stillet mig selv. Jeg kæmper selv med at få gjort mine to webshops e-scarf og Hjort Smykker mere sociale. Jeg lavede derfor en større opgave i forbindelse med mit kandidat studie.

Slutproduktet blev 10 punkter for hvordan en hjemmeside får succes i de sociale medier.

1. Hvorfor vil din hjemmeside være social?

Det er vigtigt at lave nogle grundlæggende overvejelser inden du kaster dig ud i de sociale medier. Hvorfor skal din hjemmeside overhovedet på de sociale medier?

Stil dig selv sprøgsmål som: Er det for at skabe salg? er det for at mindske udgifter til kundeservice? er det for at øge kundetilfredsheden? er det for at få feedback fra kunderne og dermed kunne forbedre produkt og service? eller er det som en del af søgemaskineoptimeringen?

Disse overvejelser er essentielle, idet de sikre dig kongruens imellem målet, relationerne og kommunikationen. Hav altid i baghovedet hvorfor din hjemmeside er social og brug det aktivt i din strategi.

2. Brug arketyper til at fastsætte målgruppen

Fastsæt din målgruppe og udarbejd herefter arketyper og persona på de kunder du helst vil ramme. Se herefter på hvem af disse, der vil have størst indflydelse i deres sociale netværk og vælg 2-3 arketyper du kan målrette din sociale markedsføring efter.

Det kan evt. være en ide at lave billeder af dem og hænge dem op på væggen med beskrivelser. På den måde husker du, at det er disse personer du ønsker at aktivere i din sociale markedsføring. Kommunikation bliver langt mere målrettet de vigtigste personer og målgruppen vil få mere lyst til at dele indholdet videre.

3. Udarbejd en langsigtet strategi

Udarbejd en social strategi for din virksomhed for hvordan målgruppen skal aktiveres samt hvordan der skabes værdi for målgruppen. Herunder er tre eksempler på fremgangsmåder:

  • Monetære belønninger i form af rabatter, gode aftaler og konkurrencer. Belønninger er blevet den mest foretrukne måde at hverve nye medlemmer på især Facebook. Du skal dog grundigt overveje om det er disse ’rabat-jægere’ du ønsker at tiltrække samt om de overhovedet passer ind i din målgruppe. Monetære belønninger er mine øjne den mindst sociale.
  • Status og emotionel belønning er en anden måde som især modebloggere benytter sig af. Her indholdet til læserens følelser. Dette gøres eksempelvis ved at skrive vi fashionstaer eller vi musikelskere og derved skabe et sammenhold imellem læser og forfatter. Det handler her om at skabe en følelse af sammenhold på din hjemmeside.
  • Skab godt, unikt og ’likeable’ videns indhold. Den tredje måde jeg vil fremhæve er at skabe guides og svar på spørgsmål. Brug din hjemmeside som et katalog af viden. På den måde påtager du dig som forfatter en ekspertrolle som dine læsere kan lære af.

4. Find dine succeskriterier

Udarbejd mål og KPI’er og mål for din sociale strategi. Det kan eksempelvis være placeringer af hjemmesidens sociale profiler i SERP. Det kan være antallet af delinger og likes.

Har du en webshop har du mulighed for mere konkret at måle på fortjenesten af din sociale indsats. Ved at bruge målrettede rabatkoder får du eksempelvis et overblik over salget via kanalen. Det vigtige er dog at du ser fortjenesten over en længere periode, idet meningen er at skabe tættere relationer til kunderne og ikke salg.

5. Opgradér din hjemmesides indhold

Opgradér standard indholdet (produktbeskrivelser, indlæg, billeder etc.) på din side til bedre at ramme målgruppen og arketyperne/persona. Vær kreativ i denne opgradering og tilføj evt. humor, hvis målgruppen tillader det. Skriv herefter nyt godt indhold som målgruppen får værdi ud af.

6. Deling af dit indhold skal være LET

Gør deling af dit unikke indhold muligt og opfordre brugere til at dele det igennem disse. Delinger er ligesom konverteringer – det betyder en verden om det er let og ligetil at dele indholdet.

Der findes et vælg af sociale knapper. Dem skal du selvfølgelig integrere på den ene eller anden måde. Min pointe her er at du kan gøre mig ved at gøre dem mere synlige. Ligeledes kan du skabe en form for ’kultur’ på din hjemmeside om at dele indholdet.

7. Udarbejd dit sociale indhold inden du går i gang

Udarbejd indholdet til din sociale kampagne inden eller tidligt i lanceringen i stedet for ad hoc. De første 5 artikler, de første 30 statusopdateringer eller de første 30 tweets. Sørg altid for at være foran med din kommunikation. På den måde har du en chance for at være godt forberedt samt at have kvalitetsindhold.

Vær dog også klar til at kommentere og skrive om det umiddelbare og pludselige. De sociale medier er ofte nutidig og du skal også reagere på det der sker lige nu.

8. Gå aktivt ind i enhver relation

Vær ikke bange for at indgå i samtaler med andre mennesker online - heller ikke de negative. Søg altid at forstå vedkomnes situation og svar altid høfligt og venligt. Vær dog heller ikke bange for at slette direkte modbydelige indslag.

9. Du bliver aldrig færdig med at gøre din hjemmeside social

Din hjemmesides sociale tilstedeværelse skal ses som en kontinuerlig proces. Det er hverken en kampagne eller en kortvarig reklame. Din sociale strategi skal derfor løbende opdateres og tilpasses. Overvej løbende om den fastlagte målgruppe er den rigtige samt om der er kongruens med den måde du rammer den på.

De sociale tendenser og trends ændrer sig konstant. Det kan du udnytte med din virksomhed. Et eksempel er Google+ som forhåbentlig snart åbner op for virksomhedsprofiler. Her vil du have mulighed for at interagere socialt med din målgruppe. Jeg mener dog at man bør have en fast base, hvor relationerne altid kan finde en. På den måde b liver kommunikationen ikke tvetydig.

10. Følg op, evaluér og lav nye mål

Følg op, mål og lav konklusioner. Lær af dine op og nedture og forbedre virksomhedens kommunikative evner. En hjemmesides sociale succes er hårdt arbejde, der ikke sker fra den ene dag til den anden. Derfor skal du som webmaster og forfatter lære og blive bedre. På den måde kan du sætte nye mål og derved konstant forbedre hjemmesidens profil.

Husk at Rom ikke blev bygget på en dag. Skiftet fra at være en traditionel hjemmeside til en mere social en af slagsen er stor. Det skal dog ikke afskrække dig fra at tage de første skridt allerede i dag.

Slutteligt vil jeg blot nævne at dette ikke er nogen bibel. Der findes utallige fremgangsmåder til at få succes som hjemmeside på de sociale medier. I mine øjne er det vigtigste, at forfatteren og indholdet enten har kant, personlighed eller viden.

]]>
http://searchandsocial.dk/search-and-social/gor-din-webshop-social-i-10-punkter/feed/ 5
Er det fortjent at du ligger nummer 1 i Google? http://searchandsocial.dk/search-and-social/fortjent-at-ligge-nummer-1-i-google/ http://searchandsocial.dk/search-and-social/fortjent-at-ligge-nummer-1-i-google/#comments Mon, 18 Apr 2011 12:26:20 +0000 http://searchandsocial.dk/?p=72 ...continue reading ]]> Rent SEO mæssigt kan det være du i dag leverer det bedste resultat i forhold til Googles algoritmer, du har en god unik tekst, gode links, og din side er godt kodet og loader lyn hurtigt. På sigt er det bare ikke nok.

Google og andre søgemaskiner baserer i højere og højere grad deres resultater på basis af resultater fra sociale medier og menneskelig interaktion med søgeresultaterne.

Kvantitative størrelser som antallet af retweets af en artikel, antallet af "Synes Om" og på sigt Google +1. Nye algoritmer for linkkvalitet vil også i højere grad basere sig på sociale faktorer.

Kvalitative størrelser vil også spille en rolle, i link building er det website trust, i social link building er det engagement og influence, muligvis en størrelse som Klout.

Læs også denne artikel om search and social på Quumf.com

Relaterede artikler

]]>
http://searchandsocial.dk/search-and-social/fortjent-at-ligge-nummer-1-i-google/feed/ 3