Søgemaskineoptimering

Optimering af synlighed i søgemaskiner er en nødvendighed

SEO kan bringe dig langt i dine bestræbelser på at blive synlig i søgemaskiner. SEO er et stort stykke arbejde som kræver megen tid, den store investering kommer dog igen. Med søgemaskineoptimering opnår du blivende resultater, du får stadig trafik selvom du holder et par ugers ferie og den tid du lægger i optimeringsarbejdet er tjent ind. Det er vigtigt at vide hvad du skal gøre og hvordan du gør det.

Der er ingen magisk formel og principielt skal du kun have godt indhold og links til dine sider. God kode, URL struktur, title, meta description og intern linkstruktur hjælper, men du skal fokusere på indhold og links. Få evt. et bureau til at gennemgå dit site hvis du ikke selv orker at sætte dig ind i de tekniske detaljer af SEO.

Godt indhold

Helt banalt, er godt indhold noget din målgruppe vil læse, se eller høre noget om. Hvis du selv skal producere tekster, videoer eller podcast er det vigtigt at du arbejder med noget du synes er sjovt og spændende. Også i indholdsdelen er der nogle detaljer som giver et boost i Google, men først og fremmest skal du skrive til mennesker. Skriv overskrifter som fænger, informative og underholdende tekster, som kan give din målgruppe noget ekstra.

Gode links

Gode links er links fra andre websites som er indekseret i Google, selv har indkomne links, har relevant indhold (samme emner som dig) plus en masse tekniske detaljer, men er førnævnte tre faktorer positive, kan linket bruges. Link building er en særlig diciplin indenfor SEO, så det bedste råd er foreløbig at du leverer indhold der er så godt at folk linker til det af dem selv.