Hacking

Hacking udføres af  en ond person eller gruppe af personer, der laver IT-kriminalitet.

Hackere er personer som begår it-kriminalitet. FX fremstiller og spreder de computervirus eller de skaffer sig uautoriseret adgang til andres netværk og computere.  Ordet hacker er blevet meget populært især i pressen også selv om mange journalister ikke helt forstår hvad det egentlig drejer sig om. Hacker bruges således i flæng om alle mulige mere eller mindre kriminelle eller destruktive it-handlinger.  I den offentlige bevidsthed er hackere altså nogen som ødelægger eller skader ting på nettet, computernetværk eller private computere. Derfor er det meget naturligt, at det blev kaldt for hacking da fagforeningen 3F’s website i en periode i sommers ikke var tilgængelig på internettet under den såkaldte Vejlegårdskonflikt.

hacker-bog

I sommers blev 3F’s hjemmeside udsat for et DOS-angreb

Den teknisk korrekte betegnelse for hvad der skete med 3F’s hjemmeside er et DOS-angreb. DOS betyder denial of service og op står når rigtig mange computere på en gang forsøger at se det samme website og webserveren hvor hjemmesiden er hostet må give op og ingen derfor kan se siden.

Sagen fik masser af spalteplads

Selve sagen fik en del medieopmærksomhed. Blandt spillerne var både 3F, Saxo Bank, Restaurant Vejlegården og de fremtrædende personer for både banken, fagforeningen og restauranten. Og så blev en hackergruppe selvfølgelig også indblandet. Hvilken fagforening man skal være medlem af, om det er ok at politikkere og store virksomheder blander sig i faglige konflikter er alt sammen spændende spørgsmål, man kan bruge lang tid på.

 

Beskyt dit websted hvis du bruger Open Source

Det er i midler tid slet ikke det vi vil fokuserer på her. Det du bør beskæftige dig med hvis du driver et website eller måske en webshop er nemlig sikkerhed. Det er langt fra sandsynligt at en lille hjemmeside bliver udsat for et DOS-angreb i stil med det der ramte 3F. Men derfor kan du godt få ubehagelige oplevelser især hvis dit site er baseret på open source systemer som WordPress, Joomla eller lignende.  Sørg derfor for at systemet og alle plugins altid er opdaterede til den seneste vesioner. Til mange systemer findes der desuden specielle plugins beregnet til netop at øge sikkerheden og prøve at forhindre forskellige former for hackerangreb.  Til WordPress er pluginet Better WP Security fx fremragende. Google løsninger til dit system og vær på forkant. Det er super surt show at skulle bruge en hel weekend eller mere på at genskabe vigtige data.

Relaterede artikler